500 gramů předního hovězího masa, 250 gramů vepřových jater, 120 gramů rostlinného tuku, 75 gramů cibule, 5 deci vody, 50 gramů hladké mouky, 125 gramů žampionů, pepř, sůl, 200 gramů smetany, 10 gramů kopru
Maso a játra nakrájíme na kostky. Na třetině tuku osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, vložíme maso, orestujeme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme. Po chvíli přidáme játra a dusíme dopoloměkka. Z části tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme k masu, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Na zbylém tuku orestujeme nakrájené žampiony, přidáme k masu, zalijeme smetanou, dochutíme, povaříme, přidáme nasekaný kopr a hovězí pochoutku promícháme.