Omáčky
Kedlubna se sýrovou omáčkou
Ingredience:
400g kedluben 120 g sýru (20% tuku sušině) 200 ml sojového mléka agar-agar 1 kávová lžička hořčice muškátový oříšek sůl
Postup:
Kedlubny nakrájíme na nudličky, podusíme v malém množství vody. 2 lžičky řasy agar-agar Biobinu zamícháme do studeného sojového mléka, přidáme ke kedlubnám, zasypeme sýrem , dochutíme a zapečeme.
Počet porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 10 minut |
Bílkoviny: | 10 g |
Lehká žampiónová omáčka
Ingredience:
žampiony 100 g 1 odměrka proteinu 200 ml sojového mléka olivový olej
Postup:
Žampióny opečeme na oleji, přidáme protein a sojové mléko a krátce povaříme.
Počet porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 10 minut |
Bílkoviny: | 8 g |
Sacharidy: | 1 g |
Rajská omáčka
cibule, mrkev, tymián, bobkový list, česnek, sůl, cukr, rajčato-vý protlak, kečup nebo rajčata.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, přidáme trochu tymiánu a bobkový list, osmažíme, za-prášíme moukou a za stálého míchání opět osmažíme, přidáme česnek utřený se solí, osladíme, přidáme rajčatový protlak, ke-čup nebo nakrájená rajčata, zalijeme vodou a vaříme 20 - 30 minut a potom propasírujeme.
Kuřecí paprikáš
Přísady: kuře
1/2 l kysané smetany
50 g hladké mouky
1 cibule
1 lžíce kečupu
mletá paprika
sůl
2 lžíce oleje
Postup:
Kuře pokrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme papriku, kuře a dusíme. Podlijeme vodou, osolíme, přilijeme kysanou smetanu, ve které jsou rozmíchali kečup a mouku a ještě chvíli povaříme. Podáváme s kynutým knedlíkem.