Teplé nápoje
17. 1. 2008
Ingredience: Capuccino
100 ml sojového nebo kozího mléka 1 čajová lžička rozpustné kávy Arabica sladidlo
Postup:
Mléko ohřejeme (ne vařit), přidáme kávu a sladidlo a mixerem našleháme.
Počet porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 5 minut |
Bílkoviny: | 8 g |
Sacharidy: | 0 g |
Capuccino desert
Ingredience:
100 g netučného tvarohu 100 g domácího Crém fraiche 1 lžíce rozpustné kávy 1 odměrky Proteinu sladidlo
Postup:
Všechny ingredience důkladně promícháme.
Počet porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 2 minuty |
Bílkoviny: | 12 g |
Sacharidy: | 4 g |
Jahodový nápoj
Ingredience:
50g nakrájených jahod 200 ml ledové vody 1 porce proteinu 3 kostky ledu špetka sladidla
Postup:
Kostky ledu nadrtíme, ostatní přísady rozmixujeme. Led přidáme až na konec.
Ledová káva a la Romana
Ingredience:
200 ml sójového mléka 2 lžičky instantní kávy 1 odměrka proteinu tekuté sladidlo dle chuti ledové kostky nebo lépe ledová tříšť
Postup:
V šejkru rozmícháme sójové mléko s kávou a proteinem, dokud nevznikne pěkná pěna. Vysokou sklenici naplnme ze 3/4 ledem nebo ledovou tříští a přelijeme směsí.
Počet porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 3 minuty |
Bílkoviny: | 20 g |
Sacharidy: | 0 g |
Baileys
Postup přípravy
Slazené mléko vaříme dvě hodiny neotevřené v hrnci s vodou. Mezitím si z půl litru mléka uvaříme karamelový pudink a zbylé mléko jen svaříme. Zchladlý pudink a zchladlé mléko spolu ušleháme. Do této pudinkové směsi zašleháme půl litru rumu a nakonec přidáme zchladlé kondenzované mléko a ušleháme vše dohromady.
Suroviny
- 0,5 l slazeného mléka
- litr mléka
- karamelový puding
- 0,5 l rumu
60 minut